Jennys gröna rum

Kreativitet, böcker & hälsa

Måla i mindfulness

Publicerad 2015-08-28 19:29:43 i Pyssel,

Det har blivit väldigt populärt med "Colouring for mindfulness". Panduro har flera av dessa böcker i sitt nya sortiment. Det är målarböcker skapade mer för vuxna och det handlar om ett avkopplat färgläggande av avancerade mönster. Att vara i nuet. 
Detta väcker inspirationen till liv i mig. Men än så länge är jag inte lockad att köpa själva boken och börja färglägga (även om jag säkert köper en till slut), istället blir jag otroligt inspirerad av bilderna. På en bildlektion i gymnasiet så lärde jag mig att göra en sorts stjärnform. Stjärnan gjordes i flera lager och i en sammanhängande form, så jag ritade hela mönstret i ett enda pennstreck. Jag kommer fortfarande ihåg hur otroligt roligt det var och hur bra det kändes att rita detta mönster. Jag ägnade många timmar åt denna bild. Det var en vemodig känsla när papperet tog slut (A3) och jag fick avsluta mönstret. Jag försökte flera gånger att göra en liknande teckning, men jag hittade aldrig tillbaka till känslan som jag hade den där gången.
Nu har ritblock och svart tuschpenna åkt fram. Ibland sitter jag planlöst och ritar olika former, sedan växer det fram en idé om vad det ska bli. Ibland har jag redan en tanke om vad det ska bli. Teckningarna är än så länge små, så jag sitter inte i flera timmar, men den sköna känslan är tillbaka.
Jag förstår verkligen kopplingen till mindfulness när man sitter o skissar sådär.
 
 
Jag lyckades hitta bilden från min ungdom :-) 

Om

Min profilbild

Jenny

Hej och varmt välkommen till min blogg <3 Jag bor med min man och två söner i en villa på landsbygden i västsverige. Mitt beslut om att starta den här bloggen, bygger mycket på påtryckningar från mina vänner. När dessutom mina barn började att uppmana mig så tänkte jag, vad tusan, jag ger det en chans alla fall. Hur svårt kan det vara...? ...jo, ganska svårt visade det sig... det finns fina mallar för att få igång sin blogg, men med min beslutsångest så blev det en stor grej bara att välja layout. Och jo just det, jag ber helst inte om hjälp... Till råga på allt så ska jag bestämma mig för vad jag ska skriva om, och här kommer en av anledningarna till att jag inte tycker om att be om hjälp/råd: Jenny, du måste hålla dig till ett tema, annars blir ingen intresserad. Jenny, du borde skriva om alla de där gröna drinkarna du gör, kanske skapa recept. Jenny, du borde skapa en blogg där du kan visa upp alla fina pyssel/virkningar du gör. Jenny, du borde skriva om alla böcker som du läser och sedan pratar så passionerat om. Jenny, du som tycker om att pyssla i trädgården, du borde skriva om odling och sånt. Jenny, du som älskar att yoga, skriv om det. ...det där är inte bra för min beslutsångest... Nåja, nu har jag i alla fall kommit fram till att jag ska ge det en chans. Som ni förstår så har jag många olika intressen och det dyker hela tiden upp nya saker att testa, så min blogg kommer att handla om lite av varje :-) Kram, Jenny

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela